BIO-Paraszt Bővebben

Hazánkban egy év alatt egy fő körülbelül 200 kg zöldséget és gyümölcsöt fogyaszt. Gyümölcsfogyasztásunk kb. 70%-át hazai termesztésű, míg kb. 30%-át külföldi termesztésű gyümölcsök teszik ki. Zöldségek esetén: kb. 85%-ban hazai és kb. 15%-ban import zöldségeket fogyasztunk. A vegyszerek visszaszorítása és a vegyszermaradványok ártalmatlanítása minden fogyasztó számára életbevágó kérdés. Kiemelkedően fontos gyermekek esetében. Testtömegükhöz képest ugyanazon gyümölcs/zöldség vegyszermaradványai nagyobb arányt jelentenek egy felnőtt testtömegéhez viszonyítva. Relatíve nagyobb dózissal „fertőződnek”. A legtöbb szülő és hozzátartozó jó szándékúan egy gyermek vagy egy legyengült szervezet számára kifejezetten a gyümölcsfogyasztást javasolja vitamin utánpótlásként. Helytelen termesztéstechnológiával előállított gyümölcsök és zöldségek azonban a vitaminok mellett mérgező vegyszermaradványokkal is ellátják szervezetünket. A növényvédő szerek krónikus egészségkárosító hatása jól ismert. Hajlamosak a bioakkumlációra, mely a szervezetben – zsírszövetekben – való felhalmozódást jelent, valamint biomagnifikációra, azaz a táplálékláncon belüli feldúsulásra is. Nemzetközi vizsgálatok kimutatták, hogy a természetes gazdálkodásból származó zöldség- és gyümölcsfélék valamint élelmiszerek szignifikánsan kevesebb növényvédőszer-maradványt tartalmaznak, mint a hagyományos termesztéssel előállítottak. Elszennyeződött világunkban egyre nő azon termelők száma akik célkitűzése igazodik a fogyasztók igényeihez, hogy olyan élelmiszereket állítsanak elő, amelyek nem tartalmaznak az egészségre káros vegyületeket, vegyszermaradványokat. Az SCD EM-technológia által a természet egyedülálló erejét felhasználva lehetőségünk nyílik a vegyszermentes és környezetbarát „fenntartható mezőgazdasági termelés" megvalósíthatására.

Tapasztalatok az állattartásban a PET és az ANIMAL hatékonyságáról

bioparaszt 2011.03.17. 14:14

   „Lahnhof” baromfi farm Gsiesben (Dél-Tirol)

 
Az ólban:
 
Az egész ólat hetente kétszer manuálisan bepermetezik. Ez a minimális kiegészítő munkamennyiség megtérül, hiszen:
A kezelés hatására a tyúkólban a problematikus porképződés 1/10-del csökken, ezáltal a dolgozók és mindenekelőtt a tyúkok légúti problémái is egyértelmően csökkennek és egyidejőleg a takarítás szükségszerőségének gyakorisága is csökken.
Az ólat könnyebb tisztántartani,
Nincsenek legyek, pókok és más rovarok az egész ól területén és a rendszeres permetezés hatására a külső falakon sem. A pókháló eltávolításának szükségessége teljesen megszűnik.
 
A szabadban:
 
Mivel az állatok ürüléke is a mikrobiológiai készítménnyel  van már oltva, így az a zöldfelületre kiváló trágyaként hat. Esőnél a felületek majdnem maguktól tisztítódnak, az ürülék nem ragad oda a talajra.
 
A tyúkok sokkal nyugodtabbakká – stressz-mentessé – váltak, máig nem volt reklamáció a közvetlen szomszédságból a zavaró zajra. Ugyanez vonatkozik a kellemetlen szagokra, mivel az ürülék nem bőzlik.
 
A tojástermelésben:
 
Egészségesebb, vitálisabb állatok és ezáltal alacsonyabb állatorvosi költségek,
a beteg és a szállítás miatt stresszesebb állatok gyorsabban felépülnek.
Tartósan 10%-kal több hozam, a kihasználtság átlagosan 95%, nagyobb tojások, átlagosan 80%-kal nagyobbak L és XL, nehezebb tojások, átlag 75 g. Kitőnő minőség a tápértékre, színre, ízre és tartósságra nézve.
A probiotikus készítmény alkalmazásával a nagy érdeklődés a bio-tojások után még jobban megnövekedett. Szabályos tolongás van a farmon a tojásokért, sőt az igény oly módon megnövekedett, hogy a termelés már most nem elegendő. 
 
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bio-parasztbovebben.blog.hu/api/trackback/id/tr402747170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása